2024. április 20. - Tivadar

Terror miatt szigorodik a ferihegyi ellenőrzés

A Ferihegyi repülőtéren is szigorodnak az utasok biztonságát szolgáló ellenőrzések a december 25-i, a Northwest-Delta Airlines Amszterdam-Detroit járata ellen megkísérelt sikertelen terrortámadás hatására - közölte a Budapest Airport Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója kedden az MTI-vel.
2009. december 29. kedd 22:53 - HírExtra
Hardy Mihály közleményében azt írta: egyes repülőjáratok esetében minden utas ruházatát és kézipoggyászát ismételten átvizsgálják a repülőtér utasbiztonsági ellenőrei, valamint fokozottan ellenőrzik a beszállókártyákat is.

Ezért minden utast arra kérnek, hogy a szokásosnál hamarabb érkezzen a reptérre, szánjon több időt az átvizsgálásra, és legyen türelemmel az ellenőrzések idején, mivel az új szabályokat az utasok biztonságának fokozása érdekében vezették be. A repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. újabb személyzet munkába állításával, valamint a munkarend átszervezésével segíti az utasok minél gyorsabb eljutását a repülőgépekig. Az ellenőrző pontokon a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság - ahogy eddig is - folyamatos jelenléttel segíti az utasbiztonsági ellenőrök munkáját.

Az amerikai légitársaság Amszterdamból Detroitba tartó járatát, 290 emberrel a fedélzetén, egy nigériai muzulmán férfi próbálta meg sikertelenül felrobbantani.

Hétfőn a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság is bejelentette, hogy a terrortámadási kísérlet miatt megszigorították a Ferihegyi nemzetközi repülőtér biztonsági intézkedéseit. A rendőrség közlése szerint saját hatáskörében több operatív intézkedést vezetett be a repülőtéren, továbbá fokozott rendőri jelenléttel, alaposabb utas- és csomagátvizsgálással szűrik az utasokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását