2024. május 14. - Bonifác

Petíció az egészségügyi reform ellen

Nyílt levélben kéri a társadalombiztosítási reformtervezet elutasítására a szocialistákat több mint 140 közéleti személyiség, köztük Tamás Gáspár Miklós, Ferge Zsuzsa, Schiffer András, Szikinger István és Wirth Ádám.
2007. december 12. szerda 21:29 - Hírextra
A társadalomtudósok, szakszervezeti vezetők, környezetvédők és művészek szerint nem szabadna fölbontani az egységes biztosítási rendszert, mivel az új struktúrában a magánbefektetők érdekeltsége lenne a meghatározó, és semmilyen garancia nincs arra, hogy a biztosítók nem fognak takarékoskodni a súlyos betegeken.

A "differenciált fejkvóta" sem képes eltüntetni a biztosítók kockázatszelekcióra való törekvését - tehát az emberek közötti, osztályhelyzet szerinti válogatást. Nincs garancia arra, hogy az egészségügy minősége javulni fog, és nincs garancia arra sem, hogy a kiegészítő magánbiztosítások függvényében a társadalom ne szakadjon ketté - írják a civilek.

A petícióból kiderül az is: a kezdeményezők egyetértenek a közszolgáltatások átalakításával, de messze nem értenek egyet annak végrehajtásával. Az aláírók szerint a kormány csak formálisan vett részt a társadalmi vitában, pedig a magyar társadalom rég nem látott összhangban és erővel hallatta hangját a törvénytervezettel szemben. Úgy vélik, ha a közszolgáltatások átalakítását nyitott és konstruktív társadalmi vita vezetné be, akkor a társadalmi válság helyett az ország belső békéjét megőrző, a magyar nép háromnegyedének érdekeit szolgáló, kipróbált mintákra támaszkodó reformfolyamat indulhatna meg.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását