2024. április 30. - Katalin, Kitti

Hamis szobrokat állítottak ki

Csütörtöktől nem látogatható Hamburgban a "Hatalom a halálban" című tárlat, mert kiderült, hogy a kiállított kínai agyagszobrok nem eredetiek, csupán jó minőségű másolatok. Az észak-németországi múzeum azonnali hatállyal felbontotta szerződését a tárlatsz
2007. december 13. csütörtök 22:12 - Hírextra
Több tízezer kiállításlátogató kaphatja vissza 10 eurós (mintegy 2500 forintos) belépőjegye árát Németországban. Az időszaki tárlat az ázsiai kultúra régészeti leleteinek hiteles bemutatására vállalkozott.

Az 1974-ben Kínában kútfúrás közben megtalált, emberméretű terrakotta hadsereg híre bejárta a sajtót és az UNESCO 1987-ben felvette a világörökség részévé nyilvánította. Hamburg múzeológusai nem ellenőrizték megfelelően a lipcsei tárlatszervező cég által kölcsönzött gyűjteményt, így csak jóval a megnyitó után derült ki, hogy a kiállított 120 agyag harcos, valamint 4 ló éppúgy másolatok, mint a további 70 - időszámítás előttinek hitt - nemesfémtárgy.

A lipcsei kiállítás szervező cég csütörtökön cáfolta, hogy szándékosan megtévesztették volna a "Hatalom a halálban" című kollekcióval a hamburgi publikumot. "Sohasem használtuk az 'eredeti' jelzőt. A szerződésben csupán 'eredeti alapanyagból készített, autentikus cserép figurák' kifejezés szerepel" - hangsúlyozták Lipcsében.

A jogi szakemberek hosszas pereskedésre számítanak Németországban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását