2024. május 4. - Mónika, Flórián

Navracsics: Szavazzanak később

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön levélben fordult a köztársasági elnökhöz és a házelnökhöz, mert szerinte jövő hétfőn az MSZP miatt nem lesz eredményes az ombudsmanválasztás.
2007. december 13. csütörtök 18:26 - Hírextra

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője Szili Katalintől azt kérte, hogy az országgyűlési biztosi intézmény tekintélyének megőrzése érdekében halasszák későbbre az adatvédelmi biztos és a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának megválasztását, mert az elmúlt napokban olyan sajtóértesülések jelentek meg, amelyek szerint a szocialista frakció tagjai nem fogják megszavazni a jelölteket.

Navracsics Tibor ugyanerre hivatkozva Sólyom Lászlótól azt kérte, hogy tegye meg a szükségesnek tartott lépéseket az országgyűlési biztosok sikeres megválasztása érdekében.

A Fidesz frakcióvezetője levelében hangsúlyozta, hogy a Fidesz kész támogatni mindkét jelöltet a december 17-i utolsó ülésnapra kitűzött titkos szavazáson. A két posztra Sólyom László köztársasági elnök Nagy Boldizsár nemzetközi jogászt, illetve Péterfalvi Attila jelenlegi adatvédelmi biztost jelölte.
A Népszava szerdai számában írt arról, hogy az MSZP elnöksége azt ajánlja a szocialista frakciónak, hogy a jövő héten az adatvédelmi biztosnak újra jelölt Péterfalvi Attilára nemmel, míg a jövő nemzedékek első ombudsmanjának javasolt Nagy Boldizsár esetében a lelkiismeretük szerint szavazzanak.

A szocialisták Péterfalvit a jobboldal jelöltjének tartják, míg Nagynak a Bős-Nagymaros-per elvesztését róják fel - írta a lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását