2024. március 28. - Gedeon, Johanna

8 millió egy hajtincsért

Huszonnégyezer fontért (több mint 8,4 millió forint) kelt el a Beatles-emléktárgyak szerdán megrendezett londoni árverésen John Lennon egy hajfürtje.
2007. december 13. csütörtök 06:43 - Hírextra

A hajtincset egy telefonon licitáló, nevét titokban tartó személy vásárolta meg a Gorringes aukciós ház árverésén. Az eladási ár mintegy tízszerese volt annak, mint amire a szakértők taksálták a relikvia értékét.

A hajfürt John Lennon "A Spaniard in the Works" című könyvének lapjai közt volt található. A kötetet az értékes hajszálakkal együtt az egykori Beatle a gombafejűek fénykorában ajándékozta Betty Glasow-nak, az együttes fodrásznőjének, a következő beírással: To Betty, Lots of Love and Hair, John Lennon (Bettynek, sok szeretet és haj).
Betty eddig maga őrizte ezt az emléket és más relikviákat, most az aukciós ház igazgatója szerint azzal a meggondolással adta el azokat, hogy "jobb helyük lesz igazi rajongóknál, mint nála egy fiókban".

Kalapács alá került a híres banda több más, Glasownak ajándékozott fotója is, közülük az egyik, amelyet George Harrison látott el aláírásával, 6500 fonton kelt el.

A fodrásznő más hírességek frizuráját is igazította, elárverezett emlékkollekciójában a tőlük kapott dedikált fotók és ajánlások is szerepeltek - olyan hírességektől, mint Michael Caine, Peter Ustinov, Steve McQueen, Harrison Ford vagy a Harry Potter filmek megannyi közreműködője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását