2024. április 26. - Ervin

Gedeon bácsi és a politikusok

„Az ész a fontos, nem a haj” - mondják, és ez igaz is. Ám, ha valaki kiáll a nyilvánosság elé - vagy a politikusok esetében a ki- igekötőt el is hagyhatjuk, hiszen szinte állandóan ott vannak -, azért adjon magára. Az öltözködésen túl oda kell
2007. november 12. hétfő 16:08 - Mohai Szilvia
Milyen az ideális politikusfrizura? Ápolt, visszafogott, divatos. Természetesen, ha egy politikus egyetlen pozitívumaként azt tudnánk kiemelni, hogy szép a haja, az már régen rossz; ám azt sem szabad, hogy a frizura elterelje a figyelmet a gazdájáról vagy annak beszédéről, felszólalásáról, reformjairól; tehát például a férfiak ne borotváljanak Zorro-jelet a hajukba, és két copfban se hordják; a nők pedig ne vágassák kétcentisre, kopaszra meg pláne ne. Ha ez így túl általános, a honatyák kiválaszthatnák hajviseletüket irányultságuk szerint. A liberálisoknak lehetne kék, zöld vagy piros hajuk, esetleg punkfrizurájuk; a konzervatívoknak középen elválasztott, egyforma hosszúságúra vágott; a baloldaliaknak szigorúan rövid, hogy rá ne lógjon a munkapadra; a szélsőjobbosok pedig elvihetnék a fodrászhoz Álmos, Előd, Ond, Kond fényképét, hasonló frizurát kérve. Bár, ez talán mégsem olyan jó ötlet, csak erősítené az ellentétet a pártok között; maradjunk inkább az első verziónál. Lássuk, mennyiben valósul meg mindez a gyakorlatban - vagyis, hogy mi van közismert politikusaink fején.

Gyurcsány Ferenc

A miniszterelnök hajviselete kissé konzervatív, ami némileg ellentmondásosnak tűnhet, ám gondosan vágott és fésült frizurája erre utal. Ráadásul, mióta besétált a közéletbe, nemigen válthatott fodrászt, ugyanis haja évek óta ugyanolyan. A szemüveggel kiegészülve, ha könyvet vesz a kezébe, bárki könnyedén szorgalmasan magoló diáknak nézheti.

Orbán Viktor

Fiatalkori hippis jellegét levetkőzve a Fidesz elnöke megtalálta önmagát, azaz a megfelelő frizurát. Visszafogott, de mégsem olyan kínosan tökéletes, mint örök ellenfeléé.

Deutsch-Für Tamás

A fideszes politikus iskolapéldája annak, hogy milyen frizurát ne viseljünk, ha politikai pályára lépünk. Ha egyszer összefutnék vele az utcán, kézen fognám, és elvinném a legközelebbi fodrászatba. Persze, annyira nem aggasztó a helyzet, mintha mondjuk derékig érő, göndör vörös haja lenne - és az utóbbi időben némileg konszolidálódott is hajviselete -; meg ki tudja, talán szereti, ha lobog a szélben, mint a nemzeti lobogó.

Kövér László

Frizurájáról hasonlókat mondhatnánk, mint a már említett, immár kétnevű politikusunk esetében; ráadásul mindehhez még egy döbrögis bajusz is társul. Vidéki nagypapák juthatnak az ember eszébe róla - amely asszociáció egyáltalán nem kellemetlen; ám a Parlamentbe jobban illenék egy rendezettebb hajviselet.

Baja Ferenc

Az egykori környezetvédelmi miniszter őszülő hajkoronája olykor egy oroszlán, máskor Ringo Starr sörényére emlékeztet; bár, utóbbihoz még növesztenie kellene egy kicsit.

Göndör István

Az MSZP-s politikusnak nem annyira a frizurája az érdekes, hanem inkább a témába vágó vezetékneve. A sors fintora, hogy haja mégsem göndör, sőt, alig van neki. A kopaszodás által még meg nem támadott tincseit gondosan visszafelé fésüli.

De ne csak a férfiakról beszéljünk - bár a férfi politikus lényegesen több (egyelőre) -; ám a női frizurák sokkal nagyobb szabadságot nyújtanak viselőiknek: lehet hosszú vagy rövid, egyenes vagy hullámos - a képviselőasszonyok rengeteg változat között válogathatnak. Nézzük, élnek-e a lehetőséggel.

Dávid Ibolya

Az MDF elnökasszonyának haja mit sem változott az elmúlt egy-két(-száz) évben, klasszikus Kleopátra-frizurát hord. Pedig fiatalos külsejéhez egy fantáziadúsabb frizura is illenék; így nyugodtan kísérletezgethetne egy kicsit.

Szili Katalin

A házelnök frizurája finom, elegáns; illik hivatásához. Úgy tűnik, mostanában növeszti. Tíz évvel ezelőtt göndör fürtökkel hódított, most az egyenes hajat kedveli - szereti a változatosságot.

Vadai Ágnes

Az MSZP-s képviselő göndör vörös hajával egy kis huncutságot csempész a Parlament komor falai közé.


Geberle Erzsébet

A liberális politikusnak is vörös fürtjei vannak, de ő már, úgy érzem, túlzásba vitte a festegetést. Egy-egy fotón már nem is vörös, hanem egyenesen piros haja van. Bár, így legalább illik az Országház vörös szőnyegéhez.

Selmeczi Gabriella

A Fideszes képviselő a hosszú hajú politikusnők néptelen táborát erősíti. Miért van ennyi képviselőnek rövid haja? Talán a rengeteg ülés, egyeztetés és tanácskozás miatt nincs idejük foglalkozni a frizurájukkal, és a rövid viselet mégiscsak kevésbé problémás. A szőkeség gondosan beszárított fürtjei felszólalásakor egy pillanatra biztosan felébresztik legszebb álmukból a szendergő képviselőtársakat.

Pelczné Gáll Ildikó

Végezetül következzék az internetezők által a legcsinosabb magyar politikusnőnek megszavazott fideszes képviselő. Ő is a lobogó sörényű kisebbségbe tartozik. Népszerűségéhez sötét, hullámos fürtjei is hozzájárulhattak, melyek fiatalossá teszik megjelenését.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását