2024. április 23. - Béla

Több ezer jogszabályt hatályon kívül helyeztek

Több ezer jogszabályt helyez hatályon kívül a kormány az év végével - jelentette be Daróczi Dávid a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón. A rendeletek között akad például olyan, amely szerint a tánciskolákban legfeljebb 3 tagú lehet a kísérőzenekar, és ak
2007. december 12. szerda 21:14 - Hírextra
A még jelenleg is hatályos 1930-as miniszteri rendelet mellett több ezer alsóbbrendű jogszabály hatályon kívül helyezéséről döntött a kabinet a szerdai ülésen.

A hatályon kívül helyezett jogszabályok között található olyan is, amely a szentbeszédek kocsmai rádióhíradó-berendezéseken való felvételének tilalmáról szól, vagy éppen a világkörüli útra induló magyarok utazási lehetőségeinek szabályozásáról. A kabinet szerdán úgy döntött, hogy hivatalosan is száműzi a magyar jogrendszerből az elcsigázott lovak húsának más állatok etetésére való felhasználásáról szóló rendeletet és a sertésszalonna értékét csökkentő véraláfutások megelőzéséről szóló szabályozást is.

A kabinet az 1989 előtt született kormány- és miniszteri rendeleteket tekintette át és ezek közül helyezte hatályon kívül azokat, amelyek vagy tartalami szempontból váltak már értelmezhetetlenné, vagy pedig egyszerűen kirüesedtek és érvényüket veszítették.
A munka a mostani döntéssel még mindig nem ért véget. A jövő év elején az 1989 után született, már kiüresedett kormány- és miniszteri rendeletek kiiktatását tűzi napirendjére a kormány.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását