2024. május 3. - Tímea, Irma

Az MDF egy szál virágot javasol

"A Magyar Demokrata Fórum arra kéri Magyarország polgárait, hogy március 15-én mindenki vigyen egy szál virágot a lakóhelyén található 48-as emlékhelyhez, Kossuth-vagy Petőfi-szoborhoz - szól Dávid Ibolya felhívása.
2007. február 24. szombat 14:36 - Hírextra
Az MDF külön kéri a gyermekes családokat és a fiatalokat, hogy egy szál virággal tisztelegjenek a 48-as forradalom előtt és adják vissza az ünnep méltóságát. Gyermekeinkkel mutassunk példát a politikusoknak, vegyük vissza március 15-ét a politikától!" - fogalmaz az MDF elnöke felhívásában.

Mint Dávid Ibolya írja, a közvélemény többsége békés, nyugodt március 15-ét szeretne, amely az ünnepről szól, nem pedig politikai pártok és politikusok hatalmi akcióiról, félelemről, megosztottságról.

A politikus emlékeztet arra, hogy az MDF korábban azt kezdeményezte, hogy az öt parlamenti párt közösen ünneplejen március 15-én. E javaslatot - mint írja - a KDNP-Fidesz és az SZDSZ is elutasította.

Dávid Ibolya úgy véli, mivel a politikusok továbbra sem képesek önző politikai érdekeiken túllépni, és március 15-e méltóságát visszaadni, ezért a Magyar Demokrata Fórum úgy döntött, hogy közvetlenül a nemzet polgáraihoz szól felhívásával.

Gyurcsány Ferenc - február közepén a Magyar Televíziónak adott interjúban - azt mondta, elképzelhetőnek tartja, hogy a kormány visszafogottan ünnepeljen március 15-én. Ugyancsak elképzelhetőnek tartja - mondta akkor a miniszterelnök -, hogy sem ő, sem más vezető politikus ne mondjon beszédet, így - ahogy fogalmazott - vissza lehetne adni az ünnepet az embereknek.

A Fidesz a napokban hozta nyilvánosságra döntését, miszerint az Erzsébet híd pesti hídfőjénél illetve az oda vezető útvonalon, a Szabad sajtó út - Kossuth Lajos utca - Rákóczi út szakaszon tartja március 15-i ünnepségét 16 órakor. Ezt követően szintén egy interjúban Orbán Viktor arra szólította fel a kormányt, hogy maradjon távol március 15-től.

A Fidesz bejelentésére reagálva Kóka János, az SZDSZ elnök-jelöltje azt javasolta: a Gönczöl-bizottság elemezze a helyszínt, mert - mint mondta - hátha el lehet kerülni valamit, ami sorsszerűen vezet valami olyan felé, amit senki nem akar, aki Magyarországon a nyugalomban érdekelt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását