2024. március 29. - Auguszta

Sphinx a fővárosban

Sphinx néven lengyel lengyel étteremlánc nyitotta meg első éttermét szerdán Budapesten. Az étteremhálózat első vendéglátóegysége 1995-től fogadja a vendégeket Lodz városban, azóta a hétköznapi étkezés szegmensben a cég piacvezetővé vált és jelenleg 105 ét
2007. december 12. szerda 18:23 - Hírextra

 Sikerét annak köszönheti, hogy átmenetet képez a drága, exkluzív éttermek és az olcsó kifőzdék között. Egy vendég átlagosan 10 eurót (2500 forintot) költ el - mondta el szerdán Tomasz Suchowierski, a lengyel vállalat alelnöke Budapesten.

A Sphinx név a mediterrán, keleti ízekre utal, de a kínálatban más európai ételek is szerepelnek. Kapható pizza, tészta, saláta, hal, desszert és sokféle húsétel. Specialitás a Shoarma-tál, amely keleti fűszerezésű grillezett csirke- vagy sertéshúsfalatokból áll. Köretként salátát, hasábburgonyát kínálnak mellé.

Az étterem célcsoportja a 25-45 év közötti korosztály, egyedülálló vagy családos ember, akinek nincs ideje főzni, vagy szabadidejét szívesen tölti barátaival - mondta el az egy bevásárlóközpont második emeletén nyitott megnyílt étteremben szerdán Hódi Sándor, a magyar cég ügyvezető igazgatója.

A franchise típusú étterem Lengyelországban is hasonló stílusú. A sötét faasztalok fölött színes töklámpások világítanak, míg érdekes színfoltja a helyiségnek a sok lecsupaszított almafa, amelynek ágait az évszaknak megfelelően díszítik, jelenleg karácsonyi égőkkel. Tavasszal cseresznyevirág, nyáron zöld levelek, ősszel színes, őszi levelek kerülnek majd az ágakra.

Decemberben az Aréna Plázában megnyíló újabb egységgel bővül a Sphinx étteremlánc Magyarországon. A továbbiakban a hálózat évente 2-3 étterem átadását tervezi Budapesten és a megyeszékhelyeken.

A cég Magyarország és Románia után a kelet-közép-európai régió más országait is célba veszi: 2008-ban piacra lépnek Csehországban, Szlovákiában, Bulgáriában és Németországban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását