2024. április 29. - Péter

Rejtélyes hüllőhalál

Legalább 21, veszélyeztetett, krokodilszerű hüllő pusztult el rejtélyes körülmények között egy vízi menedékben, India középső részén Mindez aggodalmat váltott ki azzal kapcsolatosan, hogy India egyik utolsó, még szennyezetlen vízfolyama mérgezővé vált.
2007. december 12. szerda 16:42 - Hírextra

A szakemberek egy hím, és húsz nőstény gaviál - masszív hüllők, hasonlítanak krokodil rokonaikhoz, ám orruk keskeny és hosszú - tetemére bukkantak a Chambal-folyóban az elmúlt három nap folyamán.

A halálozás aggodalmat keltett a környezetvédőkben, akik úgy hiszik, mindössze 1500 gaviál él még természetes élőhelyén a Chambal mentén kialakított menedékben. Ezen folyó egyike azon néhány indiai folyamnak, melyek még nem szennyezettek.

A kutatók szerint úgy tűnik, vagy a víz, vagy a halak - melyek a gaviálok fő táplálékát adják -, szennyezettek, mivel az állatok egyikén sem látszanak sebek. Egyes szakemberek szerint elképzelhető, hogy a Chambal magas baktériumtartalma a ludas, a víz mérgezővé válhatott. A kutatók még nem tudják miért és hogyan. Teszteket végeznek a vízen és a halott hüllőkön.

A gaviál, vagy más nevén indiai krokodil a hetvenes évek óta a kihalás szélén egyensúlyoz, ám a kormány szaporító programja, melynek keretében néhány száz állatot engedtek szabadon, megnövelte a faj egyedszámát.

Forrás: hirado.hu/Yahoo News
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását