2024. április 29. - Péter

Nagyobb lesz a sztrájk, mint novemberben

A novemberinek a többszöröse lehet azon pedagógusoknak a száma, akik csatlakoznak a Liga Szakszervezetek december 17-re meghirdetett sztrájkjához - közölte Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke az MTI-vel szerdán.
2007. december 12. szerda 16:38 - Hírextra

Az érdekvédő pontos adatokat és elemzést péntekre ígért. A PDSZ eddigi információi szerint az ország összes megyéjében várható sztrájk a közoktatási intézményekben. A jelenlegi adatok szerint a sztrájkban résztvevő pedagógus és nem pedagógus dolgozók aránya elérheti a 30 százalékot - mondta.

A PDSZ-hez eddig visszaérkezett adatok szerint a sztrájkok hossza - a szakszervezet által javasolt helyi döntések alapján - eltérő, a sztrájkoló intézmények 15 százalékában egész napos, vagyis legalább ötórás lesz a munkabeszüntetés. Ugyanakkor Budapestről már jeleztek nyolcórás sztrájkot is.

Kerpen Gábor azt mondta, hogy a kialakult helyzetben, a jelenlegi kormányzati magatartás mellett a szolidaritást kifejező kék szalag, illetve csengetés minden iskolában a sztrájkot kiegészítő eszköz lehet.

A novemberi munkabeszüntetéskor mintegy 250 oktatási intézményben 7.600 dolgozó sztrájkolt országszerte az összesen csaknem 170 ezer alkalmazott közül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását