2024. április 20. - Tivadar

Platinalemez lett a DVD-jük

Alig több mint egy hónap alatt platinalemez lett a Piramis együttes tavaly decemberi koncertjéről készült DVD, a CD pedig elérte az arany fokozatot.
2007. december 12. szerda 18:43 - Hírextra

Az együttes jelenlévő tagjainak szerdán adta át a kiérdemelt fémlemezeket a kiadó, az EMI képviselője a Művészetek Palotájában. Az együttes tagjai - Révész Sándor énekes, Závodi János gitáros, Köves Miklós Pinyó dobos és Gallai Péter billentyűs - jelen voltak a fémlemezek átvételénél, betegsége miatt egyedül Som Lajos basszusgitáros hiányzott az eseményről.

A dupla koncert ugyancsak dupla DVD-jén összesen húsz dal szerepel. Valamennyi ismert dal felkerült az összeállításra, így a Gyere közelebb, az Elment a kedved, az Őszintén akarok élni, a Fénylő piramisok árnyékában, a Szabadnak születtem, az Ajándék és a Becsület. Külön lemezre kerültek a koncerttel kapcsolatos "extrák".

A kiadvány kísérő füzetében szerepel a teljes zenekar és valamennyi zenész fényképe, mégpedig nemcsak a mostani koncertről, hanem a zenekar "hőskorából" is.

Révész Sándor méltatta a kiadvány küllemét, és köszönetet mondott Kriskó Zoltán producernek a lemezek gondozásáért.

A énekes elmondta az MTI-nek, hogy jelenleg pihen, de jövőre saját projekttel kíván jelentkezni, ám erről nem árult el többet.

Závodi János, aki napokban tölti be hatvanadik életévét, úgy vélekedett, hogy szép munka volt ez a lemez. Elmondta, hogy saját több évtizedes múltjából elsősorban a Piramis zenéje nőtt a szívéhez, amelyet a kemény rock és a dallamos zene kitűnő ötvözetének tart. Emellett szeretettel emlékezik a Miniben Török Ádámmal, a Kexben Somló Tamással együtt töltött időre, valamint a Non Stop együttesre, amelyben Köves Miklóst, Pinyót megismerte. Utalt arra, hogy ő is ott lesz Török Ádám 60. születésnapi koncertjén januárban. Mostanában a Cream Emlékzenekarral s a fiatal zenészekből álló Závodi Zacskó Banddel dolgozik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását