2024. május 2. - Zsigmond

Magyar fejlesztésű szuperkütyü

Magyar fejlesztésű az iGO navigációs szoftver legújabb változata, amely már a domborzati elemek és az épületek háromdimenziós megjelenítésére is képes a Hewlett-Packard navigációs célszámítógépeiben (PNA) jelenik meg elsőként.
2007. december 12. szerda 18:39 - Hírextra

Az iPAQ 316 a két cég hosszú távú stratégiai együttműködésének első kézzelfogható eredménye, amely elsőként tartalmazza a Nav 'N Go Kft. által a HP részére speciálisan fejlesztett Nav 'N Go iGO 8 alapú programot.

A háromdimenziós tereptárgyak megjelenítése erősebb processzorteljesítményt igényel, ehhez igazodva a készülék egy 600 Megahertzes, kétmagos Centrality Titan processzorra épül, amely már lassulások nélkül, zökkenőmentesen futtatja a térbeli képekkel bővített navigációs programot.
A képernyő felbontása a jelenleg forgalomban lévő PNA-khoz képest nagyobb, a 800x480 pixeles felbontású, szélesvásznú kijelző kristálytiszta képet ad, tükröződésmentes bevonatának köszönhetően zavaró fényviszonyok között is jól látható. A pontos helymeghatározásért az iparági szabványnak tekintett SiRFstar III GPS-vevő felel.

A navigációs eszköz magyarországi piacra tervezett változata a korábbi hagyományoknak megfelelően 21 kelet-európai ország térképét tartalmazza, amely sajnálatos módon Hegyeshalomtól Nyugatra már nem használható.

A régebbi verzióknál még létezett egy európai alap úthálózat, amely elegendő volt a nemzetközi főközlekedési utakat használva a nagyobb városokba, többek között Bécs központjába való eljutáshoz, az iPAQ 316-hoz adott szoftvercsomagban Ausztria már nem elérhető, így azok, akik a schengeni övezet bővítése után kedvet kapnak egy ausztriai utazáshoz, jobban teszik, ha még a korábbi autós navigációs rendszereket használják.

A készülék SD-memóriakártya-bővítőhellyel rendelkezik, amelybe a külön megvásárolható nyugat-európai térképcsomag illeszthető.

A Nav N Go Kft. és a HP együttműködése a magyar fejlesztésű szoftver egyesült államokbeli terjeszkedését is lehetővé teszi. Az amerikai cég igényei szerint átalakított rendszer minden bekapcsoláskor egy kikerülhetetlen üzenetben hívja fel a felhasználó figyelmét a navigációs eszköz helyes használatára, különös tekintettel a vezetés közbeni adatbevitel veszélyeire.

A látványos kezelőfelület mellett a bluetooth-képes mobiltelefonnal összekapcsolva kihangosítóként működik, a szórakozásról pedig beépített zene- és videolejátszó, valamint a Nav 'N Go két gyárilag mellékelt játéka gondoskodik. Az iPAQ 316-ban emellett helyet kapott egy fényképnézegető alkalmazás és egy számológép is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását