2024. április 26. - Ervin

Demszky: fizessenek a károkozók!

Négy pontból álló kártérítési terv megvalósítását kezdeményezi Demszky Gábor a budapesti "önkényes zavarkeltőkkel" szemben. A főpolgármester szerint a négy pont megvalósításával elősegítik, hogy a politikai provokációk árát ne a budapesti adófizetők, hane
2007. október 26. péntek 14:34 - Hírextra
A kártérítési terv első pontjaként a főpolgármester "felterjesztési jogával élve" azt kezdeményezi, hogy a szabálysértési bírságra vonatkozó rendelkezések szigorításával a ténylegesen kirótt bírság valóban álljon arányban az okozott károkkal, és riassza el a zavarkeltőket a további károkozástól. Mint írta, a törvényeket áthágó szándékos károkozás nem tartozik a szabad véleménynyilvánítás körébe, ezért, aki ehhez az eszközhöz nyúl, viselnie kell a következményeit.

A terv második pontjaként a károsultakat bíztatja Demszky Gábor arra, hogy polgári jogi úton is szerezzenek érvényt az igazuknak. A főváros jogsegélyszolgálatával is segíteni fogja a blokád és a hét eleji rongálások károsultjait.

A harmadik pontban arra kérte a BKV-t és a Lánchídon intézkedő Fővárosi Tűzoltóságot, hogy a most felmerült pluszköltségeik fedezésére érvényesítsék kártérítési igényüket azokkal szemben, akikről bebizonyosodik, hogy részt vettek a fővárosi közlekedést és közvagyont érintő jogtalanságokban.

Demszky Gábor arra is kitért, hogy az elmúlt napokban történt törvénytelen utcai akciók miatt Budapest ismét veszélyes helyként jelent meg a nemzetközi sajtóban, és ez várhatóan újabb károkat okoz majd az idegenforgalomban. A főváros ezért megvizsgálja annak lehetőségét, hogy az elmaradt idegenforgalmi adóbevételek miatt pert indít a hatóságok által felelősként megnevezett személyek ellen - írta közleményében.

A főpolgármester közleményében mélyen elítélte és a budapestiek nevében visszautasította a pénteki politikai akciót. Mint írta, "a jó előre eltervezett zavarkeltés" a hét elején rendezett demonstrációkkal és rongálásokkal együtt jelentős károkat okozott a fővárosban élőknek és dolgozóknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását