2024. május 4. - Mónika, Flórián

MDF: Mindenki mondjon nemet a Magyar Gárdára

Az MDF arra kéri Magyarország minden településének képviselőtestületét, hogy határozatban nyilvánítsák településükön nem kívánatos szervezetnek a Magyar Gárdát és társalakulatait. Erről az ellenzéki párt elnöke tájékoztatta az MTI-t szerdán.
2007. december 12. szerda 15:11 - Hírextra

Dávid Ibolya közleményében leszögezte: a Magyar Demokrata Fórum európai konzervatív pártként nemet mond a Magyar Gárda tevékenységére.

A Magyar Gárda és a hasonló céllal szerveződött Nemzeti Őrsereg tatárszentgyörgyi roma-ellenes felvonulása olyan fordulópontot jelent, amely után a lehető legegyértelműbb eszközökkel kell fellépni a radikális szélsőségesek félelemkeltő és indulatszító ténykedése ellen - fogalmazott az ellenzéki politikus.

"Annak érdekében, hogy a december 9-én történt szégyenteljes események ne ismétlődhessenek meg hazánkban többé, a Magyar Demokrata Fórum felkéri Magyarország mind a 3.152 településének képviselőtestületét, hogy határozatban nyilvánítsák településükön nemkívánatos szervezetnek a Magyar Gárdát és hasonló céllal ténykedő társalakulatait" - tartalmazza a közlemény.

Dávid Ibolya szerint pártja bízik abban, hogy az ország minden települése csatlakozik a felhíváshoz, melynek révén Magyarország együttesen és egyértelműen azt üzeni: "nem kér a gyűlöletből, a kirekesztésből és a megfélemlítésből, nem kér a Magyar Gárdából".

A Magyar Gárda 260, és a nyírségi szerveződésű Nemzeti Őrsereg 50 tagja vasárnap felvonulást tartott a Pest megyei Tatárszentgyörgyön. A szervezet vezetői arról beszéltek, hogy a demonstrációval a "cigánybűnözésre" akarják felhívni a figyelmet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását