2024. április 28. - Valéria

Székesfehérvárott már nincs titok

Térfigyelő kamerarendszert, s ahhoz kapcsolódó diszpécserszobát alakított ki Székesfehérvár önkormányzata; a 180 millió forintos beruházást pénteken avatta fel a város polgármestere.
2008. június 27. péntek 16:54 - Hírextra

A rendőrség szakmai anyagai és a város bűnügyi fertőzöttségi térképe alapján 25 éjjel-nappal "látó", a legkorszerűbb technikával dolgozó, s jó minőségű képet produkáló kamerát szerelt fel és működtet öt évig a beruházás megvalósítását közbeszerzési eljárásban elnyert Multialarm Zrt. - mondta el Warvasovszky Tihamér (MSZP).

A kamerák által rögzített képeket az adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően kialakított térfigyelő monitorszobában kísérik figyelemmel a feladatra kiképzett szakemberek a nap 24 órájában.
A diszpécserek a rendőrséggel tartanak kapcsolatot. Azért, hogy szükség esetén a rendőrség azonnal reagálhasson, a város közgyűlése a költségvetés legutóbbi módosításakor 3 millió forint támogatást szavazott meg a városi rendőrkapitányságnak.

A kamerarendszer és a diszpécserszoba átadása előtt lezajlottak a próbaüzemek, s már üzemszerűen működik a rendszer.
A "video-rendőröktől" a közbiztonság további javulását várják a szakemberek, a korábbi tapasztalatok szerint ugyanis a városnak azokon a területein, ahol már eddig is voltak kamerák, 60-65 százalékkal csökkent a bűnesetek száma.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását