2024. május 3. - Tímea, Irma

Gárdaügyben Sólyomnál a Romák

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetése rendkívüli meghallgatást kér Sólyom László köztársasági elnöktől a Magyar Gárda megnyilvánulásai miatt - közölte ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője hétfőn az MTI-vel.
2007. december 11. kedd 08:01 - Hírextra
A Magyar Gárda az utóbbi időben már nyíltan félelemkeltést, békétlenséget és állandó szembenállást provokál a magyarországi cigánysággal szemben - mondta ifj. Bogdán János. Hozzátette: a gárda egyre agresszívabb és szélsőségesebb lépéseivel a békés egymás mellett élést veszélyezteti.
Az OCÖ vezetése - mint közölte - arra kéri Sólyom Lászlót: "mint minden magyar állampolgárért felelős legfőbb közjogi méltóság vegye észre azt, hogy Magyarországon a Magyar Gárda élenjárásával cigányellenes uszító, fizikai létünket fenyegető akciókat szerveznek".

Az önkormányzat vezetői azt is kérik az államfőtől, hogy "védje meg a Magyar Köztársaság állampolgárait, akik ez esetben a roma kisebbséghez tartoznak". A Magyar Gárda 260, és a nyírségi szerveződésű Nemzeti Őrsereg 50 tagja vasárnap felvonulást tartott vasárnap a Pest megyei Tatárszentgyörgyön. Az eseményre annak ellenére került sor, hogy a rendezvényt a település polgármestere, megváltoztatva korábbi álláspontját, a "romabűnözés" és a roma társadalom ellen irányulónak minősítette, s ezért visszavonta a korábbi területfoglalási engedélyt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását