2024. május 3. - Tímea, Irma

Led Zeppelin koncert

A világ számos országából érkezett húszezer ember előtt játszott hétfő este valamivel több mint két órán át a Led Zeppelin együttes a londoni 02 arénában. Ez volt a rock egyik óriásának első koncertje 27 év óta.
2007. december 11. kedd 08:04 - Hírextra

Elsőnek az együttes történetének csúcspontján nem túlságosan gyakran játszott Good Times, Bad Times című 1969-es dal hangzott el. Ezt a koncerteken korábban sohasem játszott For Your Life, majd a Black Dog, a My Time of Dying és a Ramble on követte. Amikor felhangzott a Stairway To Heaven, az arénában gyertyafények gyúltak. Az este előrehaladtával a zenekar több más klasszikusát, köztük a No Quartert, a The Song Remains Same-et, a Since I,ve Been Lovint, a Dazed and Confused-et és a Kashmirt is eljátszotta.

A helyszíni tudósítások szerint a koncert elején Page mutatta a jobb formát, de Plant is "berázódott".
A heteken át tartó várakozás minden idők egyik legjobb rockcsapatára váratlanul két héttel meghosszabbodott - az ok Jimmy Page törött kisujja volt.

A nagy attrakció előtt a színpadra lépett a napokon belül Budapesten is koncertező amerikai Foreigner együttes, valamint Bill Wyman, a Rolling Stones egykori basszusgitárosa Rhythm King nevű együttesével. Csatlakozott vokálozni Paul Rodgers, aki évtizedekkel ezelőtt a Free együttes tagjaként, majd nemrégiben a Queennel Budapesten is fellépett, valamint Paolo Nutini.

A közönség már hónapokkal ezelőtt interneten jutott a kincset érő belépőjéhez. Mintegy húszmillióan indultak rohamra a jegyekért.

Jelen volt a koncerten a zeneipar számos vezető képviselője, s jó néhány zenész, közöttük David Gilmour, Stevie Winwod, az Oasis és a Genesis együttes tagjai, Lisa Marie Presley, Marylin Manson és Dave Grohl, a Foo Fighters tagja, aki élete egyik legszebb estéjeként emlegette a hétfőt.

A koncert kezdetéig nem lehetett tudni, hogy lesz-e folytatása a hétfő esti koncertnek, kerekedik-e belőle egy turné jövőre? Robert Plant csak annyit mondott, hogy legyenek túl az arénakoncerten, azután a többit majd meglátják.

A Led Zeppelin koncertjének bevételét az Ahmet Ertegun alapítvány javára ajánlották fel. Az Atlantic lemeztársaság néhai alapítója olyan előadókat indított el valamikor, mint Ray Charles vagy Aretha Franklin.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását