2024. május 28. - Emil, Csanád

Még tart a káosz a Keletiben

Továbbra is jelentős késéssel közlekednek a vonatok a budapesti Keleti pályaudvaron történt műszaki hiba miatt.
2010. március 4. csütörtök 20:35 - HírExtra
A Budapest és Pécs között közlekedő InterCity járatok a Keleti pályaudvar helyett Kelenföld állomásról indulnak és oda is érkeznek, a Budapest-Győr vonalon a gyorsvonatok (kivéve a railjetek és a Szombathely-Sopron felől érkező IC) a Déli pályaudvarra érkeznek, és onnét is indulnak előreláthatóan péntek reggelig - áll a Mávinform csütörtök délutáni közleményében.

Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: a biztosítóberendezés hibájának okát megtalálták, kijavítása után a késések mérséklődni fognak. Estig azonban 60-100 perces késésre kell számítani például a Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon.

Ma a Keleti pályaudvarra és onnan közlekedő pót- és helyjegyköteles vonatokon pót- és helyjegy nélkül lehet utazni. A már kiadott pót- és helyjegyek árát kezelési költség levonása nélkül térítik vissza a jegypénztárakban.

A pillanatnyi közlekedési helyzetről a 06-40-49-49-49-es, helyi tarifával hívható telefonszámon adnak tájékoztatást.

A Keleti pályaudvaron röviddel 11 óra előtt hibásodott meg a biztosítóberendezés, ezért hat vágányon vonatokat sem indítani, sem fogadni nem tudnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását