2024. április 29. - Péter

Mikola: áldozatos a visszaút

Az egészségügyi üzleti biztosításból való visszaút sok áldozattal jár majd, de ezt is vállalni kell, mert hosszú távon az üzleti biztosítási rendszer óriási károkat okoz - jelentette ki Mikola István, az Fidesz egészségügyi szakpolitikusa a Magyar Demokra
2007. december 6. csütörtök 10:10 - Hírextra

A csütörtökön utcára került lapszámban közölt interjúban a fideszes politikus, aki az Országgyűlés egészségügyi bizottságának alelnöke, azt is hangsúlyozta, hogy egy jogászcsoport által készített szakvélemény alapján biztosan állíthatja: jogilag is van visszaút a biztosításból.

"Mi közvetlenül az Országgyűlés által irányított, választott tisztségviselőkből álló, társadalmi felügyelettel működő egészségbiztosítást szeretnénk" - fogalmazta meg a Fidesz által kidolgozott társadalombiztosítási rendszer alapelemeit az ellenzéki politikus.

Mikola István szerint a világ a nemzeti szolidaritáson alapuló rendszer felé tart. Példaként említette, hogy az amerikai elnökjelölti kampányban a demokrata párti Hillary Clinton "a nemzeti egészségbiztosítás gondolatát veti fel a világ leggazdagabb országában". Hozzátette, "a németek is, akik szétszabdalták rendszerüket, újra egy egységes, központi, állami irányítású rendszer felé tartanak".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását