2024. április 29. - Péter

A Fidesz bocsánatot kér

Még ebben a hónapban megkapja a bíróság által megítélt kártérítést és a nyilvános bocsánatkérést a Fidesztől az Orbán-szőlők ügyében ismertté vált Mayer Aranka - írta a szerdai Népszava.
2008. szeptember 17. szerda 06:54 - Hírextra
Mayer Arankának - aki egy ideig az Orbán Viktor feleségének résztulajdonában állt Szárhegy dűlő Kft.-hez kapcsolódó per koronatanúja volt - a bíróság 2005-ben ítélt meg erkölcsi és anyagi kártalanítást, amit idén júniusban felülvizsgálati eljárásban a Legfelsőbb Bíróság (LB) is jóváhagyott - emlékeztet a lap, hozzátéve: az ítélet szerint Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő megsértette Mayer Aranka személyiségi jogait, amikor az Orbán Viktor elleni lejárató kampányban játszott szerepére, valamint a családja által megvásárolt nagy értékű ingatlanra utalt.

Az ítéletet közölni kell a Fidesz honlapján, továbbá Révésznek és a Fidesznek egyetemlegesen - vagyis akár egyiküknek vagy közösen mindkettejüknek - félmillió forint nem vagyoni kártérítést és kamatait kell megfizetnie.

A Népszava megtudta: Révész Máriusz ígérete szerint szeptember végéig ő maga is és a Fidesz is minden, a bíróság által rájuk rótt kötelezettségnek eleget tesz.

A képviselő a lapnak megjegyezte: eddig azért nem fizettek, mert nem döntötték el a pártnál, hogy a kártalanítást milyen arányban állják. A bocsánatkérés is megtörténik, "ha nem is meggyőződésből" - jelezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását