2024. május 2. - Zsigmond

Al-Kaida tagokat ítéltek el

Börtönbüntetésre ítéltek szerdán három arab férfit Németországban, akiket az al-Kaida terroristaszervezet támogatásával vádolnak. A nyugat-németországi Düsseldorf városában egy szíriai és két palesztin férfi sorsáról döntött a bíróság. A harmincas éveikbe
2007. december 5. szerda 13:26 - Hírextra
A vád képviselői szerint a szíriai férfi közvetlen kapcsolatban állt Oszama bin Ladennel. Azzal is vádolták, hogy atomfegyverhez való anyagokat próbált beszerezni, és hogy öngyilkos merénylőket toborzott iraki támadások elkövetésére. A férfi menekültként érkezett Németországba, ahol aztán meggyőzte a palesztin fivéreket, hogy csatlakozzanak az al-Kaidához. A szíriai elítélt hét év börtönbüntetést kapott.

Az idősebbik palesztin fivért szintén bűnösnek találták abban, hogy az al-Kaida hálózat tagja volt. Vádolták azzal is, hogy öngyilkos merényletre készült Irakban. Ő hat évet fog börtönben tölteni. Öccsét a terroristaszervezet támogatásáért három és fél év börtönre ítélték. A vád szerint Egyiptomban megrendeztek volna egy halálesetet, és az ál-halott életbiztosításából 4,3 millió eurót (több mint 1 milliárd forint) gyűjtöttek volna az al-Kaidának.

A három férfit még 2005-ben tartóztatták le, a tárgyalásuk pedig 2006 májusa óta tartott. Mindhárman tagadták a vádakat, a védelem teljes felmentésüket kérte.

Németországban mintaértékűnek tartják a bíróság döntését. Korábban csak akkor ítélhettek el valakit az országban, ha német terroristaszervezetnek volt a tagja. A német törvényhozók a 2001. szeptember 11-i, az Egyesült Államokat ért terrortámadás után változtattak a jogszabályon, így a külföldi terrorszervezet támogatása is bűncselekménynek minősül.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását