2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Környezetvédelmi tanúsítványt kapott Győr

Győr városa megkapta az EMAS környezetvédelmi tanúsítványt és a hozzá kapcsolódó regisztrációs számot. Az Audi Hungaria társadalmi szerepvállalás keretében nagyban hozzájárult tanácsadással és aktív segítségnyújtással a tanúsítvány megszerzéséhez - mondta
2007. december 5. szerda 13:29 - Hírextra

Az EU-előírásoknak megfelelő tanúsítvány szerinti működés hozzájárul a városlakók életkörülményeinek javításához - hangoztatta.

A városvezető köszönetét fejezte ki az Audi Hungáriának azért, hogy szakértői együtt dolgoztak a város illetékeseivel, közösen építették fel és vezették be az európai uniós előírásokon alapuló környezetirányítási rendszert.

A sajtótájékoztatón Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója gratulált a polgármesternek a tanúsítványhoz. Köszöntőjében hangsúlyozta: az Audi filozófiájának fontos eleme a környezetvédelem. A termékek, a gyártástechnológiák fejlesztése során kiemelten figyelnek arra, hogy mindezt környezetbarát módon tegyék.

Faustmann szólt a hulladékkezelésről. Rámutatott: a hulladék alapanyag is egyben, az Audi Hungaria a keletkező hulladék 97 százalékát újrahasznosítja. Ezzel tavaly 6 millió euró haszonra tett szert a győri vállalat.

Gerencsér Tivadar, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatója a sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a győri Audin kívül az ugyancsak a városban működő hulladékhasznosítással foglalkozó német Bühl cég is rendelkezik EMAS tanúsítvánnyal. Magyarországon összesen négy önkormányzat szerezte meg ezt a környezetvédelmi tanúsítványt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását