2024. április 27. - Zita

Új magyar tag a Filmakadémiában

Új magyar taggal bővült az Európai Filmakadémia (EFA) Igazgató Tanácsa. Kántor László magyar filmproducert is beválasztották a testületbe. A Filmakadémia alapító tagját - Szabó Istvánt - újraválasztották, jelentette az EFA pénteken.
2007. december 1. szombat 07:13 - Hírextra
Az Európai Filmakadémiát Ingmar Bergman és Wim Wenders alapította 1988-ban. Az európai filmművészetért létrehozott Akadémia újraválasztotta 11 tagú Igazgató Tanácsát.
Az 1800 tagot számláló Akadémia Igazgató Tanácsa újabb magyar taggal bővült: ezentúl Kántor László is részt vesz a testület munkájában.

Az Igazgató Tanács tagjait az egyes régiók EFA tagjai, azaz a térség jelentős filmrendezői, producerei és egyéb filmalkotói szavazati alapján választják. Szabó Istvánt, aki alapító tagja az Euróapai Filmakadémiának, újraválasztották az Igazgató Tanácsba. Az EFA igazgatóság elnöke Wim Wenders, további tagjai: Yves Marmion, Nik Powell, Volker Schlöndorff, Pierre-Henri Deleau, Per Holst, Mike Downey, Francesco Ranieri Martinotti és Antonio Saura.

Kántor László az elmúlt években számos magyar film (Torzók, Szezon, Dallas Pashamende) és nemzetközi koprodukciók producere volt, legutóbbi produkciója Dettre Gábor filmje, a Tabló. Az Új Budapest Filmstúdió vezetőjeként vett részt Kántor László a többszörös fesztiváldíjas A csapda című Srdan Golubovic által rendezett szerb-német-magyar filmdráma gyártásában is.

Bővebb információ: a www.europeanfilmacademy.org oldalon olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását