2024. április 29. - Péter

Elfogadták a támogatott módosító indítványokat

Az Országgyűlés elfogadta kedden a 2008-as költségvetéshez benyújtott módosító indítványok közül azt a mintegy 170-et, amelyet a kormány támogatott.
2007. november 27. kedd 13:33 - Hírextra

A támogatott javaslatokra a 334 jelenlevő képviselő közül 327-en szavaztak igennel és heten nemmel; tartózkodás nem volt. Elutasította a javaslatokat az MDF-frakció összes jelenlevő tagja: Csáky András, Csapody Miklós, Herényi Károly, Hock Zoltán, Karsai Péter Pettkó András és Vas János.

A Fidesz-frakció külön szavazást kért arról a javaslatról, amely további 1,5 milliárd forintot javasolt a rendőrség részére. Ezt 341 igen szavazattal, 2 nem ellenében fogadták el a képviselők.

A Fidesz szintén külön szavazást kért arról az indítványról is, amely a települési önkormányzatot megillető, a településre kimutatott személyi jövedelemadó mértékét 1 milliárd 155 millió forinttal emelte. A legnagyobb ellenzéki párt ezen témában benyújtott módosító indítványát leszavazták, a kormány által támogatott módosító viszont 341 igen szavazatot kapott 2 nem ellenében.

A képviselők 208 igen szavazattal 1 ellenszavazat és 132 tartózkodás mellett elfogadták az MSZP-s Jauernik István alternatív javaslatát, amely az önkéntes tűzoltóknak ad 200 millió forint többletforrást.
A KDNP kérésére külön szavaztak arról a javaslatról, amely gazdasági minisztérium befizetését csökkenti a HungaroControl Zrt. ügyében. Az Országgyűlés többsége ezt a javaslatot is elfogadta, de a fideszes és KDNP-s képviselők többsége tartózkodott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását