2024. május 6. - Ivett, Frida

LMP: vidéken könnyebb volt

A Lehet Más a Politika (LMP) vezetőit és aktivistáit is meglepte, hogy a falvakban és kisvárosokban könnyebben boldogultak az ajánlószelvény-gyűjtéssel, mint a népesebb településeken - mondta el kedden, sajtótájékoztatón az LMP Győr-Moson-Sopron megyei listájának vezetője.
2010. március 23. kedd 11:00 - HírExtra
Pinczés Bálint az MTI kérdésére elmondta: noha sokan városi értelmiségiekből, egyetemistákból álló csapatnak gondolták az LMP-t, kisebb településeken váratlanul sokan támogatták őket cédulájukkal, vagy a gyűjtésben való részvétellel. Általános tapasztalata az elmúlt időszaknak, hogy sokkal nehezebb a szelvénygyűjtés a városi körzetekben - mondta, hozzátéve, a kisebb településeken "egyszerűen nyitottabbak az emberek", így ott, ha többet is kell gyalogolniuk, jobb eredményre számíthattak aktivistáik.

Megjegyezte: "Budapesten is az utolsó héten lódult meg a cédulagyűjtés", míg az első helyek, ahol leadhatták az induláshoz szükséges számú szelvényt, Bács-Kiskun, Borsod és Pest megyei választókerületek voltak. Noha eltörlendőnek gondolják az ajánlásgyűjtés mai rendszerét, "utólag, azt gondolom, hálásak lehetünk ennek a kihívásnak", mert csapat- és hálózatépítésben "óriásit dobott rajtunk" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását