2024. április 25. - Márk

Politika az iskolában?

Politikai hirdetések kifüggesztésére utasították a napokban több iskola vezetőjét fideszes megyei közgyűlési elnökök - állította interpellációjában hétfőn az egyik MSZP-s parlamenti képviselő. Kormos Dénes konkrét településeket, intézményeket nem említett
2007. november 26. hétfő 16:44 - Hírextra

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter válaszában emlékezetett: tilos politizálni az iskolákban, óvodákban.

Kormos Dénes szerint az érintett közgyűlési elnökök sztrájkfelhívásokat is elküldtek oktatási intézmények vezetőinek. Elfogadhatatlan, hogy bármelyik közoktatási intézmény vezetőjét politikai hirdetések, felhívások kifüggesztésére és őrzésére kötelezzenek. Ezzel nemcsak az adott óvoda, iskola dolgozóit zaklatják, hanem a gyerekeket és a szüleiket is - mondta.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter válaszában azt mondta: a pártpolitikai tevékenységet a közoktatási törvény kizárja az óvodák, iskolák falai közül. A kollégiumokban elvileg a reklám is tilos, kivéve akkor, ha azok például közhasznú vagy kulturális tevékenységgel kapcsolatosak.

Ha egy oktatási intézmény vezetőjét politikai hirdetés, felhívás közzétételére utasít a fenntartó, akkor ezt nem köteles teljesítenie, mivel törvénybe ütközik az utasítás. Felelősségre vonni ezért nem lehet őt, ha mégis megteszik, bírósághoz fordulhat.

Az önkormányzatok törvényességi ellenőrzését a közigazgatási hivatalok látják el. Ide lehet fordulni azon közoktatási intézményeknek, ahol esetleg politikai hirdetéseket kellett kitenni a fenntartó önkormányzat utasítására - tette hozzá Bajnai Gordon.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását