2024. április 19. - Emma

Heath Ledger utolsó szerpe - Joker a Batmanből

Heath Ledger még láthatta azt a mozispotot, amely utolsó filmje, a Batman: A sötét lovag népszerűsítéséhez készült, és amelyet csütörtökön mutattak be a Las Vegas-i ShoWest szórakoztatóipari vásáron. "Teljesen letaglózta az alakítása. Azt kérdezte: láthat
2008. március 14. péntek 14:05 - Hírextra
Az eset szomorú aktualitása, hogy a reklámfilm hivatalos premierjét és a nyári filmbemutatót az ausztrál filmsztár már nem élhette meg, mert januárban véletlen gyógyszertúladagolás következtében elhunyt.

Ledger Jack Nicholson legendás 1989-es szerepét, a Jokert örökölte Christopher Nolan tavaly forgatott denevérfilm-folytatásában.

Joker a gonosz archetípusa, pszichopata gyilkos és bankrabló, aki káoszba taszítja Gotham Cityt, s Bruce Wayne-nek alias Batmannek (Christian Bale) megint nem lesz könnyű dolga, amíg megpróbál rendet tenni.

A rendező szerint Ledger is örülne neki, hogy tragikus halála ellenére nem változtattak a nyári blockbusternek szánt mozi bevezetési tervén: "Ha meg akarunk tisztelni valakit, akkor azzal tehetjük a legjobban, ha tiszteljük a munkáját és minél több embernek megmutatjuk. Nagyon büszke volt erre az alakítására. Nagy felelősségnek éreztem, hogy maradéktalanul visszaadjam" - nyilatkozta Nolan.
Bale szerint a produkció Ledger "végrendelete" abban az értelemben, hogy a nézők "meghajthatják a fejüket munkája előtt". A három éve újra indított Batman-szériában másodszor is denevérnek öltözött színész a vásáron nyilatkozva elmondta, hogy nagyra becsülte és szerette kollégáját, aki "nagyszerű munkát végzett".

A sötét lovag amerikai premierjére július 18-án kerül sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását