2024. április 24. - György

Éljen az egészségturizmus!

Az idén öt magyarországi és két határontúli, de magyarországi tulajdonú szálloda kapja meg az egyik legszigorúbb német minőségtanúsító intézet igazolását arról, hogy magas színvonalú egészségturisztikai szolgáltatásokat kínál - hangzott el csütörtökön a D
2007. november 23. péntek 07:17 - Hírextra

A TÖÜV Rheinland Group német auditáló, minőségellenőrző szervezet és a Német Gyógywellness Szövetség (Deutsche Medical Wellness Verband) szakemberei is ellátogattak csütörtökön Budapestre, hogy ünnepélyesen átadják minőségtanúsító bizonyítványukat a margitszigeti, a hévízi és a büki Danubius szállodák, valamint a zalakarosi Karos Spa és a hévízi Európa Fitt hotelek vezetőinek.

Megkapta ezt az elismerést a szlovákiai Pöstyénben található Thermia Palace és a csehországi Marianské Láznéban lévő, Centrální Lázné nevű, ugyancsak Danubius-tulajdonban lévő hotel is.
A tanúsítványtól azt remélik - tájékoztatta az MTI munkatársát Mezősi Csilla, a Magyar Turizmus Zrt. berlini tanácsadója - hogy ennek hatására a német turisták bizonyára még inkább megbíznak a magyarországi gyógyszállodákban. Ez azért is fontos, mert a turisztikai előrejelzések szerint 2010-ben kétmillió német kel majd útra kifejezetten egészségturisztikai, megelőzési, illetve gyógykezelési céllal.

Az sem mindegy, hogy gyógyüdülésüket mennyiben finanszírozzák az ott is változó egészségbiztosítási szabályok - nagyobb az esélye, hogy a kifejezetten "medical wellness", azaz "gyógywellness" kategóriájú szállodában eltöltött pihenésüket igen - tette hozzá Mezősi Csilla.
A magyar gyógyszállók óriási előnye, hogy a termálvíz jótékony hatása, a szakszerű orvosi ellátás, valamint a divatos wellness szolgáltatások együtt találhatók meg bennük. A TÜV Rheinland és a Deutsche Medical Wellness Verband tanúsítványa szakmai marketing eszközként még vonzóbbá teheti a külhoniak szemében a magyarországi pihenést.

Több mint 3400 különféle szabványnak kell megfelelni ezekben a szállodákban, egyrészt a gyógyászati szolgáltatásokat illetően, másrészt a ház általános működését tekintve. Az ellenőrök először alaposan megvizsgálják a szálloda működését, de évente kétszer "álruhás", inkognitóban pihenő vendégek is figyelik a feltételek meglétét.

A tanúsítványt nem kötelező megszereznie a magyarországi wellness szállodáknak, ez csak egy lehetséges eszköz a gyógyulni vágyó, s közülük főleg a német ajkú turisták ide csábítására - derült ki a tájékoztatón.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását