2024. április 25. - Márk

Velencei turistakorlát

Látogatói rekordot állított fel Velence: húszmillió turista kereste fel az év eleje óta a lagúnák városát - közölte a város vezetése. A tavalyi 8,2 millióról 8,7 millióra nőtt azoknak a látogatóknak a száma, akik legalább egy éjszakát Velencében töltöttek
2007. november 22. csütörtök 19:25 - Hírextra
Ebben az évben változatlan maradt a külföldi (80 százalék) és a belföldi (20 százalék) turisták aránya. Míg az idén az előző évihez képest 7,2 százalékkal csökkent a japán turisták száma, addig az oroszoké 30,8, a spanyoloké 17,6 és a franciáké 10,7 százalékkal nőtt.

A Velencébe látogató külföldi turisták számát tekintve az amerikaiak állnak az első helyen - közülük 1,15 millióan egy éjszakát töltöttek tavaly a lagúnák városában. A német és az osztrák turisták ugyanúgy kedvelik Velencét és Veneto körzetet, mint eddig. Ez utóbbi régióban összesen 2,35 millió éjszakát töltöttek német és osztrák turisták.

A város vezetése a turisztikai rekordok miatt azzal a gondolattal foglalkozik, hogy számbeli korlátozást léptet életbe a turistákra nézve. "Be kell programozni a turisták számát. Ez azonban nem történhet meg társadalmi diszkrimináció révén. Anyagi helyzetétől függetlenül mindenkinek joga van meglátogatni városunkat. Ugyanakkor azonban védelmeznünk is kell Velencét" - mondta a városvezetés szóvivője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását