Éljen az egészségturizmus!

Az idén öt magyarországi és két határontúli, de magyarországi tulajdonú szálloda kapja meg az egyik legszigorúbb német minőségtanúsító intézet igazolását arról, hogy magas színvonalú egészségturisztikai szolgáltatásokat kínál - hangzott el csütörtökön a D

A TÖÜV Rheinland Group német auditáló, minőségellenőrző szervezet és a Német Gyógywellness Szövetség (Deutsche Medical Wellness Verband) szakemberei is ellátogattak csütörtökön Budapestre, hogy ünnepélyesen átadják minőségtanúsító bizonyítványukat a margitszigeti, a hévízi és a büki Danubius szállodák, valamint a zalakarosi Karos Spa és a hévízi Európa Fitt hotelek vezetőinek.

Megkapta ezt az elismerést a szlovákiai Pöstyénben található Thermia Palace és a csehországi Marianské Láznéban lévő, Centrální Lázné nevű, ugyancsak Danubius-tulajdonban lévő hotel is.
A tanúsítványtól azt remélik - tájékoztatta az MTI munkatársát Mezősi Csilla, a Magyar Turizmus Zrt. berlini tanácsadója - hogy ennek hatására a német turisták bizonyára még inkább megbíznak a magyarországi gyógyszállodákban. Ez azért is fontos, mert a turisztikai előrejelzések szerint 2010-ben kétmillió német kel majd útra kifejezetten egészségturisztikai, megelőzési, illetve gyógykezelési céllal.

Az sem mindegy, hogy gyógyüdülésüket mennyiben finanszírozzák az ott is változó egészségbiztosítási szabályok - nagyobb az esélye, hogy a kifejezetten "medical wellness", azaz "gyógywellness" kategóriájú szállodában eltöltött pihenésüket igen - tette hozzá Mezősi Csilla.
A magyar gyógyszállók óriási előnye, hogy a termálvíz jótékony hatása, a szakszerű orvosi ellátás, valamint a divatos wellness szolgáltatások együtt találhatók meg bennük. A TÜV Rheinland és a Deutsche Medical Wellness Verband tanúsítványa szakmai marketing eszközként még vonzóbbá teheti a külhoniak szemében a magyarországi pihenést.

Több mint 3400 különféle szabványnak kell megfelelni ezekben a szállodákban, egyrészt a gyógyászati szolgáltatásokat illetően, másrészt a ház általános működését tekintve. Az ellenőrök először alaposan megvizsgálják a szálloda működését, de évente kétszer "álruhás", inkognitóban pihenő vendégek is figyelik a feltételek meglétét.

A tanúsítványt nem kötelező megszereznie a magyarországi wellness szállodáknak, ez csak egy lehetséges eszköz a gyógyulni vágyó, s közülük főleg a német ajkú turisták ide csábítására - derült ki a tájékoztatón.

Forrás: MTI