2024. május 30. - Janka, Zsanett

Huss a disznóhúsnak

Párizs és Strasbourg után Marseille-ben is betiltotta a disznóhúsból készült levesek ingyenkonyhán való osztását. A dél-francia nagyváros elöljárói a muzulmán kisebbségre való tekintettel döntöttek így.
2007. november 22. csütörtök 11:44 - Hírextra
A kikötőváros prefektusa elmondta: a muzulmánok tisztátalan állatnak tekintik a sertést, ezért a Szolidaritás Marseille-jel nevű szervezet szombatra tervezett jótékonysági sertéshúsleves-osztó rendezvénye "diszkriminatív, és veszélyezteti a közrendet".

"A szolidaritás leple alatt jobboldali radikális csoportok akarnak feszültséget kelteni a lakosság különböző csoportjai között" - hangoztatja a népek közötti barátságért és a rasszizmus ellen küzdő egyesület (MRAP), amely a tilalom bevezetését indítványozta.

A hatóságoknak már Párizsban és Strasbourgban is volt hasonló ügyük, s egyik alkalommal sem engedélyezték a radikális szervezetek provokatív "jótékonysági" akcióját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását