2024. május 7. - Gizella

Frusztrált szigetországiak

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) válságülést tart csütörtökön annak nyomán, hogy a válogatott nem jutott ki a jövő évi, osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságra.
2007. november 22. csütörtök 11:40 - Hírextra
A tanácskozáson minden bizonnyal téma lesz Steve McLaren szövetségi kapitány sorsa is. A szakvezető az odahaza a horvátoktól szerda este elszenvedett 3-2-es vereséget követően nem mondott le, sajtóértesülések szerint azonban erre nem is lesz szükség, mert vélhetően úgyis szerződést bontanak vele.

"Nem mondok le. Megértem, hogy felteszik nekem ezt a kérdést, de most nem akarok a jövőmről beszélni. Ez pillanatnyilag nem téma. Korábban azt kértem, hogy tizenkét selejtezőmérkőzés alapján ítéljenek meg - fogalmazott a szakvezető a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, egyúttal "leírhatatlan fájdalmának" hangot adva. - Több hiba nagyon sokba került nekünk, gondolok itt a mérkőzés elejére. Azt követően pedig már kockázatot kellett vállalnunk" - tette hozzá.

A szövetségi kapitány megvédte döntését, mellyel az újonc Scott Carsont állította kapuba. A fiatal hálóőr nagyot hibázott az első gólnál.

"Továbbra is tartom, hogy Scott készen állt a bevetésre. Ezt bizonyítja, hogy a második félidőben
egyszer nagyon nagyot védett" - vélekedett McLaren.

"Nem hiszem, hogy magától lemondana a kapitány, de úgy vélem, meg fogják erre kérni - mondta a korábbi válogatott Alan Shearer, aki szerint csak Peter Crouch játszott az elvárt színvonalon. - A brutális valóság az, hogy a mostani teljesítményünk alapján nem érdemeltünk továbbjutást."

"Az volt az elképzelésünk, hogy erősen kezdünk, sokat ütközünk, jelezzük, elszántak vagyunk. Nulla-kettőnél persze úgy érzi magát az ember, mintha hegyet kellene megmásznia. Ezzel együtt egyenlítettünk, be is zárhattuk volna a boltot ... Az öltözői hangulatra vonatkozóan nem elég azt mondani, hogy mindenki le van sújtva. Egyszerűen padlóra kerültünk" - fogalmazott Steven Gerrard.

Peter Crouch, az egyenlítőgól szerzője többek között arról beszélt, hogy a játékosok szerettek együtt dolgozni Steve McLarennel.

"Nagyon nagy a csalódottság, de ha marad a posztján, felülemelkedünk a nehézségeken - mondta, majd védelmébe vette Scott Carsont is. - Fantasztikus kapus. Most majd csalódott lesz egy darabig, de nagy jövő előtt áll."

A csapatkapitány John terry szerint a felelősség közös.

A Guardian című lap értesülése szerint "Mclarent a reggeli után elbocsátják", ha ez megtörténik 2,5 millió fontnyi (890 millió forint)bánatpénzt kap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását