2024. április 23. - Béla

A falu libája

Térségi virtusvetélkedő teszi még látványosabbá a Márton-napi vigasságot vasárnap a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Múzeumfaluban - közölte az intézmény vezetője csütörtökön az MTI-vel.
2007. november 8. csütörtök 14:13 - Hírextra
A Nyírségi Többcélú Kistérségi Társulás kilenc településének csapata eleveníti fel a délelőtt 10-kor kezdődő rendezvényen az új bor és a libából készült ételek kóstolásának hagyományos versenyeit, így a hordólovaglást, a lopós borhordást, a talicskás hordószállítást, a lúdhajtást, a petrencerúdtartást, a köcsögfás célbadobást, a rönkhajítást, a diótörést, a gólyalábon és a medvetalpon járást, illetve a patkódobást - mondta Páll István.

A csapatokban fiatalok és idősek, unokák, fiúk, apák és nagypapák mérik össze tudásukat.
Természetesen lesz kóstoló libatepertőből, libazsíros kenyérből, ludaskásából, sült libacombból, zúzapörköltből, amelyhez kínálják a többféle új bort, csemegének sült tökkel.

Rendeznek liba szépség- és énekversenyt is, a környék legkecsesebb és leghangosabb lúdjainak részvételével. S ahogy az szokás, zsűri dönti majd el, melyik háziállat kapja a "falu libája" címet - közölte a sóstógyógyfürdői múzeumfalu vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását