2024. április 28. - Valéria

Gyurcsány nem ért egyet

Nem ért egyet a vizitdíj eltörlésével Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP elnöke, aki szerdán, baltikumi hivatalos látogatása során nyilatkozott magyar újságíróknak az erről megfogalmazott szocialista képviselői javaslatról.
2007. november 21. szerda 13:47 - Hírextra

"Azt gondolom, hogy erre a díjra szüksége van a magyar egészségügynek, a magyar háziorvosoknak, ez fejlesztéseknek a forrása" - indokolta Gyurcsány Ferenc, hogy miért nem tartja elfogadhatónak Tóth Károly szocialista parlamenti képviselő javaslatát.

A kormányfő arra hívta fel a figyelmet, hogy az egészségpénztárak megalakításáról benyújtott törvénytervezet tartalmazza azt a lehetőséget, hogy az egészségpénztárak részben, vagy egészben visszatérítsék a vizitdíjat, egyes esetben eltekintsenek annak megfizetésétől.

"Ez lényegesen megengedőbb, rugalmasabb szabályozás, mint például a német szabályozás, amely ezt nem engedi meg" - tette hozzá.

Daróczi Dávid kormányszóvivő azt tette hozzá, hogy az eddigi adatok szerint a vizitdíj átlagosan havi 160 ezer forint bevételt jelent a háziorvosoknak, emellett bebizonyosodott az a kedvező hatása is, hogy csökkentette az indokolatlan orvos-beteg találkozások számát, ami járulékoldalon megtakarítást is eredményezett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását