2024. május 2. - Zsigmond

Tarlós lakossági fórumon

Tarlós István szerint egy eredményes népszavazás után az Európai Unióban is elgondolkodnak majd azon, milyen a kormány hitele ebben az országban. Elemzése szerint Gyurcsány Ferenc legkésőbb 2010-ben megbukik.
2008. március 5. szerda 06:49 - Hírextra

A Fidesz népszavazási kampányának vezetője Salgótarjánban egy keddi lakossági fórumon a népszavazás lehetséges következményei közé sorolta Gyurcsány Ferenc "legkésőbb" 2010-ben bekövetkező bukását, és azt is, hogy az MSZP-nek át kell gondolnia neoliberális politikáját.

Tarlós István kifejtette: az eredményes népszavazásnak nemcsak az lesz a következménye, hogy eltörlik a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, s nem vezetik be a tandíjat, de "az is lesz még, amit persze a magyar média meghatározó része agyon fog hallgatni", hogy levonnak politikai, esetleg közvetett módon pénzügyi konzekvenciákat az unióban is, "el fognak gondolkodni, hogy ennek a kormánynak milyen a hitele, a szavahihetősége, a stabilitása ebben az országban."

Hogy még mi fog történni, az elsősorban Gyurcsány Ferenctől függ - folytatta, előrevetítve, hogy a kormányfő az esetleges sikeres népszavazásra úgy reagál majd, hogy őt ez az eredmény "egyáltalán nem érinti".

Nyilván a dalai lámát és egyéb hozzá nem férhető törzsi vezetőket fog akkor érinteni Közép-Afrikában - kommentálta Tarlós István ezt a megjegyzést, folyamatos tapsot és nevetést kiváltva a fórum mintegy 400 résztvevőjéből.

Tarlós István elemzése szerint Gyurcsány Ferenc legkésőbb 2010-ben megbukik, de addig is "nagy zűrzavar lesz egy erős eredményes népszavazás esetén az MSZP-ben, lesz mit megbeszélniük az elvtársaknak, meggondolni ezt a neoliberális kapcsolatot, ami egyebet sem tesz, mint zavarba hozza őket".

A kampányvezető úgy fogalmazott: "ha valaki reálisnak tartja még, hogy a jelenlegi miniszterelnöknek érdemes hinni, az higgyen neki. Akinek tetszik ez a mentalitás, aki ilyet akar a gyerekeire és az unokáira hagyni, az hagyja. Nem lehet mit tenni, ha ez az eredmény jön ki."

"De aki (...) akár meggyőződésből, akár annak hiányából nem megy el, és nem teszi a három igen mellé a keresztet (...), az többet ne panaszkodjon" - jelentette ki.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását