2024. május 2. - Zsigmond

Fej-fej mellett az egyetemek

Az idei évben holtverseny alakult ki a felsőoktatási intézmények között az első helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Kara között - derül ki az Országos Felsőoktatási Információs Közpo
2007. november 21. szerda 18:01 - Hírextra

Az összesített rangsorban továbbra is az egyetemi karok viszik a prímet, a tudományegyetemek mellett az orvosi, a műszaki és a gazdasági egyetemek szerepelnek jól. Érdekesség, hogy az első öt helyezett között csak bölcsészettudományi és általános orvostudományi kar található.

Az OFIK összesen 10 képzésterületen sok mérhető adat alapján állította össze az egyes intézmények rangsorait. Ilyen adat például a jelentkezők eredménye, a felvettek pontátlaga, a nyelvvizsgák aránya, az egy minősített oktatóra jutó nappalis hallgatók aránya - tartalmazza az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény.

A Heti Válasz október végén tette közzé mellékletében a legnépszerűbb közgazdász, jogi, kommunikáció, szálloda-idegenforgalmi és vendéglátó-ipari képzések sorrendjét. A szempontok között a túljelentkezést, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia eredményeket, diák-tanár arányokat, az oktatók összetételét, a fejvadászok, illetve a tipikus foglalkoztatók véleményét vették figyelembe. A közgazdászképzésben első helyen a Budapesti Corvinus Egyetem végzett, amelyet a Debreceni Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem követett.

A jogi képzésben az ELTE után a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem állt a rangsor élén. A szálloda, idegenforgalmi képzésben az egyetemek közül Nyugat-magyarországi Egyetem, míg a főiskolák közül a Budapesti Gazdasági Főiskola lett az első.

Kommunikáció szakon első helyre az ELTE futott be, majd a Debreceni Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola következett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását