2024. április 20. - Tivadar

Odaítélték a Magyar Művészetért Díjakat

Tizenegy alkotó részesül idén Magyar Művészetért Díjban, a kuratórium emellett posztumusz elismerések odaítéléséről is döntött csütörtökön - tájékoztatta Gubcsi Lajos, grémium elnöke az MTI-t.
2007. szeptember 13. csütörtök 12:40 - Hírextra

Magyar Művészetért Díjban részesül Bence Lajos költő (Lendva), Bocskai Vince szobrászművész (Szováta), a Dárday István-Szalai Györgyi filmrendező páros, Ekler Dezső építész, ifj. Nagy Zoltán balettművész, Kárpáti Tamás festőművész, Magyar Zoltán néprajzkutató, Ránki Dezső zongoraművész, a kárpátaljai S. Benedek András és Vivi Dragan Vasile román operatőr - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Magyar Művészetért - Bubik István-díjat idén Bogdán Zsolt kolozsvári színművész veheti át.
A közlés szerint a Magyar Művészetért Posztumusz Díjat Bánffy Miklós és Cs. Szabó László írónak, Jékely Zoltán költőnek, Kaszás Attila és Visky Árpád színművésznek ítélte oda a kuratórium.

Az elismeréseket decemberben Nagyváradon adják át. A közlés szerint az elmúlt húsz évben összesen 249 Magyar Művészetért Díjat adtak át a kitüntetetteknek.

Az 1987. óta odaítélt díj célja az alkotóművészek és a hagyományos magyar művészet alkotásainak megbecsülése valamennyi műfajban, határokon innen és túl. A kitüntetettek pénzjutalmat és egy aranyozott ötvösmunkát kapnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását