2024. április 27. - Zita

Adományokból szerelték fel a kifosztott autót

Cégek, magánszemélyek és alapítványok felajánlásaiból újra sikerült felszerelni a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szombaton ellopott kocsiját, amit másnap reggel kifosztva találtak meg. Egy cég szerdán GPS műholdas helymeghatározó készüléket ajánlott fel és
2007. november 21. szerda 17:57 - Hírextra
Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, cégek, magánszemélyek és alapítványok felajánlásainak köszönhetően újra sikerült felszerelni a megtalált autót.

A tűzoltóság kapott fényképezőgépet, PDA-t - vagyis tenyérnyi, adattárolásra alkalmas számítógépet - teljesen felszerelt orvosi táskát, URH adó-vevő készüléket, a szerdán átadott GPS helyzetmeghatározót, valamint vezérlőegységet a fény- és hangjelző berendezéshez. A szirénából ugyanis ezt is kiszerelte a tolvaj. Elvágta a vezetékeket is, ezért a vezérlőegységet csak szerdán délelőtt tudták beszerelni. A kocsit egyébként újra használja a szóvivői feladatokhoz mióta a rendőrök visszaszerezték, de megfelelő felszerelés nélkül. Mióta a lopásnak hire ment, folyamatosan érkeztek a felajánlások, szerdára szinte teljes felszereléssel működik már a kocsi - mondta Molnár Péter.

A piros színű Skoda Octaivát még szombaton éjjel lopták el az Árpád hídról, miközben a tűzoltók egy balesetnél mentettek. A kocsin külső és belső kék villogó is van, az oldalán pedig a "Tűzoltóság" felirat olvasható. Másnap a III. kerületben, teljesen kifosztva találták meg.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását