2024. április 20. - Tivadar

Legyél te is Zöld Apród!

Alsós és felsős gyerekeknek indított vetélkedőt a Zöld Gondolat Lovagrend. Az egyesület célja, hogy minél korábban környezettudatos viselkedésre nevelje az általános iskolásokat. A kisdiákok a hónap végéig jelentkeznek a vetélkedőre.
2007. november 19. hétfő 10:55 - Hírextra
Zöld apródokat keres a környezetvédelemmel foglalkozó Zöld Gondolat Lovagrend. Az alsó és a felső tagozatos diákoktól először ötleteket várnak arról, hogyan lehetne a mindennapi életben hatékonyabban felhasználni az energiát, újrahasznosítani a hulladékot és hogyan tudják megóvni a lakókörnyezetük épségét. A gyakorlati részben pedig a lovagok pontokat adnak azért, ha a leendő apródok részt vesznek valamilyen település-szépítési vagy állatgondozási programban, de pontot lehet szerezni azzal is, ha ismeretterjesztő foglalkozásokra járnak a művelődési központokba, gyerekházakba. A verseny lényege, hogy a gyerekekhez eljusson az a gondolat, hogy a világ egy apró darabjáért mindannyian felelősek vagyunk - mondta a Független Hírügynökségnek Ferling József, a Zöld Gondolat Lovagrend alapítója.

A környezetvédelmi egyesület tavasszal kísérleti jelleggel indította útjára a "Legyél Te is Zöld Apród!" vetélkedőt Pécsen. A tapasztalatok azt mutatták, hogy az általános iskolások szívesen tanulnak játékos formában a környezettudatos életmódról. Ezt az alapító szerint az is bizonyítja, hogy a vetélkedő díjai jelképesek voltak, a gyerekek mégis szívesen kapcsolódtak be a feladatokba. A szülőknek és a lelkes pedagógusoknak köszönhetően a kisdiákokat elsősorban nem a nyeremények, hanem a játék és maga a környezet megóvása motiválta.

Ezért döntött úgy a Zöld Gondolat Lovagrend, hogy mostantól másoknak is lehetőséget ad a csatlakozásra. Elsősorban Baranya megyéből számítanak érdeklődő osztályokra, de a hónap végéig az ország bármely részéből jelentkezhetnek a gyerekek a versenyre. A versennyel kapcsolatos információk megtalálhatók a Lovagrend honlapján, a www.zoldgondolat.hu oldalon.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását