2024. március 29. - Auguszta

Kesztyűbáb szakszervezetek?

Egyértelművé vált, amit eddig csak sejteni lehetett: a Fidesz áll a jövő szerdai megmozdulás - demonstrációk és sztrájk - mögött - véli Nyakó István, az MSZP szóvivője. A szocialista politikus ezzel Kövér László vasárnapi nyilatkozatára reagált.
2007. november 18. vasárnap 19:43 - Hírextra
Nyakó István vasárnapi közleményében kiemelte, hogy az "országosnak hazudott sztrájkban" kizárólag két szakszervezeti szövetség vesz részt - a Liga és a Munkástanácsok, melyek elnökei nemrég Orbán Viktornál jártak egy titkos megbeszélésen. A másik három szakszervezeti szövetség "vagyis az igazán nagyok" távol tartják magukat a politikai akciótól - fogalmaz.

A szóvivő megemlítette, hogy a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége a héten tudtatta, hogy a BKV felügyelő bizottságának fideszes delegáltja próbálta rávenni őket, hogy vegyenek részt a demonstrációban. Ezt a Független Hírügynökségnek korábban egyébként Vitézy Dávid - az érintett tag - határozottan cáfolta.

Nyakó István szerint nem is lehet kérdéses, hogy a szerdai megmozdulás mögött a Fidesz és szövetségesei állnak. Véleménye szerint a résztvevőket becsapják, amikor elhallgatják előlük: "amit a radikális jobboldalon éhséglázadásnak próbálnak beállítani, az egyszerűen Orbán Viktor hatalmi harca új köntösbe bújtatva".

Kövér László és Kontúr Pál országgyűlési képviselők sajtótájékoztatón közölték vasárnap, hogy a Fidesz nem vesz részt a szervezésben, de minden lehetséges módon támogatja a szerdai sztrájkokat, tüntetéseket. Azt mondták: erkölcsileg és politikailag is kiáll a párt a jövő heti tiltakozó megmozdulások résztvevői mellett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását