2024. május 3. - Tímea, Irma

Félelemkeltő civil szervezet ellen az MDF

Az MDF informatikai kabinetje arra kéri az APEH-et felügyelő Veres János pénzügyminisztert, hogy az adóhatóság bontsa fel a Business Software Alliance-szal (BSA) év elején kötött megállapodását.
2007. november 17. szombat 12:53 - Hírextra

Péterfalvi Attila adatvédelmi biztosnak azt javasolja a kabinet, hogy indítson vizsgálatot az Egyesült Államokban bejegyzett civil szervezet elmúlt hónapokban folytatott, a párt megítélése szerint törvényellenes adatgyűjtésével és adattárolásával kapcsolatban - közölte Pettkó András szombaton Budapesten.

Az MDF informatikai kabinetjének vezetője sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy tudomása szerint a BSA számos magyarországi kis- és középvállalkozásnak küldött levelet, adatszolgáltatást kérve arról, hogy milyen szoftvereket használnak, és azzal fenyegetőzik, ha nem az ő előírásainak megfelelően vezetik szoftver nyilvántartásukat, akkor az APEH eljárhat velük szemben.

Pettkó András kifejtette, hogy az MDF fontosnak tartja a szoftverek illegális másolása elleni fellépést, de ez nem egy civil szervezet feladata, hanem - a hatályos törvények szerint - a rendőrségé. Hozzáfűzte, hogy az APEH a számlákat ellenőrizheti egy vállalkozásnál, de az említett vizsgálatok céljából nem nyúlhat bele a gépbe.

A politikus felidézte, hogy már márciusban szóvá tette a Parlament falai között a megállapodást, és azt a választ kapta, hogy a BSA az APEH revizorainak képzésében vesz részt, az adóhatóság véleményezi a szervezet javaslatait.

Pettkó András kitért arra, hogy az MDF a BSA-t is nyomatékosan felszólítja: a továbbiakban ne riogassa a középosztályt, a kis- és középvállalkozásokat az APEH-hel, és fejezze be az adatgyűjtést és adattárolást. A párt azért is kifejezetten veszélyesnek tartja az ilyen "ál-civil" magatartást, mivel álláspontja szerint a BSA akciója az információs társadalom megerősödését elősegítő más civil szervezetekre is rossz fényt vet - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását