2024. március 29. - Auguszta

Puskás emlékére

Az egy éve, Alzheimer-kórban elhunyt Puskás Ferencre emlékeznek szombaton este a Szent István Bazilikában. A fellépő művészek nemcsak a legendás futballista emlékének adóznak, hanem az esten az Alzheimer-kórra is szeretnének figyelmeztetni.
2007. november 17. szombat 12:46 - Hírextra
Az este hét órakor kezdődő gyászmisét Kiss-Rigó László megyéspüspök celebrálja. Az emlékkoncerten közreműködik, mások mellett, Csavlek Etelka és Meláth Andrea operaénekes, Mága Zoltán hegedűművész, Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész, a Bartók Vonósnégyes, a Fool Moon acapella énekegyüttes. A szólistákat az Aranyhegedű Szimfonikus Zenekar kíséri.

A "futball géniuszának" emlékére rendezett koncertre a belépés díjtalan. Az önkéntes adományokat a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága a jövő évi országos felvilágosító kampányára fordítja.

Kérdésünkre válaszolva Himmer Éva közölte: jelenleg Magyarországon 160 ezerre tehető az Alzheimer-kórban szenvedők száma. A világon jelenleg 24 millió áldozata van a betegségnek, mondta az elnök.
Az előrejelzés szerint 2050-re ez a szám meghaladja a 100 milliót, ami azt jelenti, hogy minden 85-dik embert érint majd ez az emlékezet-és beszédzavarral valamint magatartásváltozással és gyors biológiai leépüléssel járó betegség.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását