2024. március 29. - Auguszta

Hárommilliót ért a konyak

Több mint három millió forintnak megfelelő összegért talált gazdára az utolsó eladásra szánt Rémy Martin Louis XIII Black Pearl konyak szerdán késő éjjel Prágában.
2007. november 15. csütörtök 15:23 - Hírextra

A Mandarin Oriental luxusszállóban tartott zártkörű meghívásos árverésen az új tulajdonos, aki nem kívánta felfedni kilétét, 360 ezer koronáért, azaz 3,24 millió forintért vette meg a kristálypalackba zárt nedűt. Az induló ár 100 000 korona volt.

"A konyakot 1200-féle borpárlatból készítettük. A legfiatalabb 40, míg a legrégibb több mint 100 éves. Miután minden palack egyedi, lehetetlen megmondani, hogy melyik üvegben milyen a konyak átlagéletkora. A konyakokat több száz éves tölgyfahordóban érleltük. Rendkívül finom nedű. Aki megkóstolja, észre sem veszi hogy 40 fokos alkoholt iszik, olyan tökéletesen sima" - mutatta be a páratlan italt az árverésen Jean-Sébastian Boileau, a Rémy Martin cég európai üzleti menedzsere, aki személyesen érkezett Prágába az aukcióra. Leszögezte: Ez a konyak az elmondottak miatt teljes mértékben egyedi és megismételhetetlen.

A Rémy Martin Louis XIII Black Pearl-ből összesen 786 palack készült, s az elsőt márciusban Párizsban, az utolsót pedig most Prágában adták el. Maga a palack is különlegesség és platina-virágmotívumokkal díszített kristályból van. Kézi munka, s minden palacknak száma van.
A "Fekete Gyöngy" palackját eredetileg a 19. században készítették XVIII. Lajos francia király személyes megrendelésére a híres Baccarat városka királyi üvegműhelyében. A palack ezért a király nevét viseli.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását