2024. március 29. - Auguszta

Politika? Pfujj...

Nem bíznak a politikusokban, és nem tartják őszintének az emberek problémái iránti aggodalmukat a hongkongi fiatalok. A 15-29 évesek többsége úgy véli, a politikusok nem mondanak igazat.
2011. január 17. hétfő 19:03 - HírExtra
Javítani kell a kommunikáción?

Jelenleg mintegy 1,4 millió 15 és 29 év közötti fiatal él Hongkongban, akik a lakosságnak összesen 20 százalékát adják. A Hongkongi Egyetem szociális munka és szociálpolitikai kara által, kormányzati megbízásból készített felmérés szerint a fiatal generáció rendkívül szkeptikus a politikusokkal szemben. A korcsoport 70 százaléka véli úgy, hogy a politikusok nem mondanak igazat.

A kutatás több mint ezer válaszadó megkérdezésével készült, több mint háromszázan egy második, átfogóbb kérdőívet is kitöltöttek, amelyen kívül a kutatók egyéni interjúkat és fókuszcsoportokat is lebonyolítottak. Mindezek alapján megállapították, hogy a fiatalok elégedetlenek a kormányzati kommunikáció hagyományos formáival, ugyanakkor nem érdekeltek abban sem, hogy a kormány és köztük direkt kommunikáció valósuljon meg. A kutatók szerint a jelenleg alkalmazott fentről lefelé irányú kommunikáció helyett fordított irányú online kommunikációs csatornák kialakítására lenne szükség, amely megteremtené annak lehetőségét, hogy a fiatalokat bevonják a politikába.

A fiatalok aggódásukat fejezték ki a viszonylag csekély karrier kilátásaik tekintetében is. Ennek ellenére 90 százalékuk úgy látja, az oktatás segíthet az előrejutásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását