2024. április 19. - Emma

Magánvállalkozásban új orvosi centrum

Magánvállalkozók összefogásával nyílik orvosi rendelő Solymáron, ahol mostantól kilenc szakágban fogadják térítés ellenében a betegeket - közölte az új egészségügyi egység vezetője csütörtökön az MTI-vel.
2008. január 3. csütörtök 15:11 - Hírextra

Mészáros Edina, a Solymár Medical Centrum Kft. ügyvezetőjének elmondása szerint a vállalkozást az indokolta, hogy a budapesti agglomerációban gyorsan növekszik a lakosság létszáma, ám ezzel az infrastruktúra - közte az egészségügyi ellátórendszer - nehezen képes lépést tartani. Ezért Solymáron és a környékbeli településekről sokszor a fővárosba, illetve a pilisvörösvári rendelőbe utaznak a betegek, ahol gyakran csak hosszú várakozás után jutnak el az orvosig.

Az új egészségügyi centrumban viszont előzetes bejelentkezés után fogadják a betegeket. A vállalkozáshoz csatlakozott orvosok egyebek mellett tüdő-, bőr-, gyermek- és nőgyógyászati szakrendelést kínálnak.

Az OEP-pel kötött megállapodás alapján a centrumban recepteket ingyen írnak fel, ami például a pszichiátriai panaszoknál jelenthet könnyebbséget, mert eddig egy-egy vényért a János kórházba kellett Solymárról beutazni.

A terv szerint a centrum hamarosan tovább bővül, így például kardiológiai rendelő nyílik - mondta Mészáros Edina.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását