2024. május 2. - Zsigmond

1 százalékból műszer

Műszerbeszerzésre fordította a tavalyi személyi jövedelemadó 1 százalékából származó több mint 30 millió forintos társadalmi támogatást a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház. Ugyancsak orvosi eszközökre költötte az intézmény a Fenyő Alapítványtól mosta
2007. november 14. szerda 16:39 - Hírextra
Elmondta: az évente 1,5 millió járó beteget és 60 ezer fekvő beteget ellátó intézmény erősen rászorul a támogatásokra. Ezek híján szükséges eszközöket lennének kénytelenek nélkülözni.

A közelmúltban az urológiai osztály endoszkópos műszerrel gyarapodott - mondta a sajtótájékoztatón Törzsök Ferenc osztályvezető főorvos. Ilyen műszerrel évente 700-800 műtétet végeznek, a tréfás elnevezéssel emlegetett kulcslyuk sebészet keretében - tette hozzá.

Gasztonyi Zoltán, a belgyógyászati osztály vezető főorvosa arról beszélt, hogy a támogatások révén citosztatikus kezelések gyógyszeradagolását segítő speciális infúziós pumpához jutottak.
A reumatológia fizikoterápiás eszközöket kapott, ezek fokozzák a keringést, lazítják az izomzatot, erősítik az immunrendszert.

Békesi Lajos, a Fenyő Alapítvány elnöke elmondta: 1999 óta 320 millió forintot költöttek a hazai egészségügy feltételrendszerének javítására. Az alapítvány a névadó örökségét kezelő szervezettől kapja a tevékenységéhez szükséges anyagi forrásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását