2024. május 4. - Mónika, Flórián

Közoktatási intézmények korszerűsítése

Rövidesen összesen 14 közoktatási intézmény korszerűsítése indulhat el első lépcsőben a Közép-Magyarországi Régióban; a 2,4 milliárd forint értékben támogatott pályázatok az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális programjainak első nyertesei - közölt
2007. november 14. szerda 16:35 - Hírextra
A közoktatási intézmények beruházásainak támogatására májusban kiírt felhívásra összesen 165 pályázat érkezett be 31 milliárd forint értékű támogatási igénnyel, a benyújtási és formai ellenőrzést követően 95 pályázat került a bíráló bizottság elé.

A nagy számú pályázat miatt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a kétmilliárd forintos támogatási kereten felül 400 millió forintot átcsoportosított a konstrukció későbbi évekre ütemezett forrásából, így végül 14 pályázat mintegy 2,4 milliárd forint értékű támogatásban részesült.

A Közép-Magyarországi Régió pályázatát teszt jelleggel” írták ki. A program tapasztalatai alapján szeptemberben, a közoktatási intézmények fejlesztésére valamennyi régióban meghirdetett új kiírás néhány ponton módosult. Így például az intézmények minimum 80 százalékos kihasználtságát nem 3 éves, hanem egyéves intervallumban vizsgálják. A korábbi kiírás esetén nem volt lehetőség bérelt ingatlan fejlesztéséhez uniós forrás megszerzésére. Most minimum 10 évre szóló bérleti szerződés megléte esetén is benyújthat pályázatot ilyen projekt.

A Közép-Magyarországi Régióban tehát szeptemberben is megnyílt a lehetőség új pályázatok benyújtására. A program közel 8 milliárd forinttal támogatja a régió fejlesztéseit. Várhatóan mintegy 40 beruházás indulhat el még uniós társfinanszírozás segítségével. Azon pályázók, akik első körben nem részesültek támogatásban, azonban a szakmai értékelés során jól szerepeltek, eldönthetik, hogy az első körben kapott pontszámukkal ismételten részt vesznek-e a döntési folyamatban. Amennyiben a pályázó erre nem tart igényt, lehetősége van arra, hogy újra benyújtsa pályázatát.
A januári benyújtási határidőt követően a pályázatok eredményhirdetése tavasszal várható - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását