2024. április 19. - Emma

Fordítva ülnek a szocik a lovon

Kovács Zoltán (Fidesz) úgy fogalmazott: a szocialista képviselők fordítva ülnek a lovon, mert ahelyett, hogy a saját javaslataik mellett érvelnének, az ellenzéki módosítókkal foglalkoznak.
2007. november 13. kedd 20:05 - Hírextra
A Fidesz képviselője elmondta: olyan módosító indítványokat nyújtottak be, amelyek legalább reálértéken tartják az önkormányzatok támogatását. Tájékoztatása szerint növelnék a forrást az önkormányzatok igazgatási feladataira, az okmányirodákra és a körjegyzőségek működésére.
Kiemelte: a szociális lakáshoz jutó támogatást is növelni kell. Mint elhangzott, a Fidesz módosító javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy a családsegítő és a gyermekjóléti szolgálatokra, valamint a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásra több pénz jusson. Emelnék az idős korúak nappali ellátása szánt keretet is.

Kovács Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy a kistérségi támogatási rendszer nem változik, annak ellenére sem, hogy a kormány ezt a területet sikertörténetnek állítja be. A képviselő azt kérte a kormánytól, hogy legalább ebben a kérdésben támogassa a Fidesz azon módosító javaslatait, amelyek többlettámogatást adnának. Megjegyezte: több pénzre lenne szükség az önkormányzatok uniós pályázati önrészének támogatására is.

Gyenesei István független képviselő megszívelendőnek nevezte a fideszes politikus önkormányzatokra vonatkozó meglátásait. Úgy fogalmazott, hogy a felsoroltak 80 százalékát bármelyik szocialista polgármester elmondhatta volna.

Balogh József (MSZP) szintén szakszerűnek nevezte az ellenzéki képviselő hozzászólását és azt mondta, meggondolják az elhangzottakat.

Jauernik István (MSZP) emlékeztetett arra, hogy az önkormányzati fejezetbe még átkerül negyvenmilliárd forint. A kormány elképzelése az, hogy ez az összeg egy központosított előirányzatba kerül és ebből az önkormányzatok igényelhetik a közszolgálatban dolgozók jövő évi béremelését - mondta a szocialista képviselő, de megjegyezte: más megoldás is létezik a pénz kiosztására.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását