2024. április 27. - Zita

A Jobbik ingyenes jogi képviseletet adna

Ingyenes jogi képviseletet ajánl azoknak a távfűtéses lakásban élőknek a Jobbik, akik pert szeretnének indítani, amiért az elmúlt három évben többet fizettek a hőszolgáltatásért, mint kellett volna - mondta keddi, fővárosi sajtótájékoztatóján Cziráki Adorján.
2010. március 9. kedd 13:26 - HírExtra
A Jobbik képviselőjelöltje, aki Hegedűs Lorántnéval tartott közösen sajtótájékoztatót a Főpolgármesteri Hivatal előtt, azt mondta: az Állami Számvevőszék (ÁSZ) egy tavaly őszi jelentésében is nyilvánosságra hozta, hogy törvénytelenségeket tárt fel a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló egyes szolgáltatók, köztük a Főtáv Zrt. díjkalkulációjával és díjmegállapítási gyakorlatával kapcsolatban.

Közölte, hogy a jelentés felsorolja azokat az eseteket, amelyekben a Főtáv megsértette a jogszabályi előírásokat.

Számításaik szerint a jogsértő gyakorlat miatt egy átlagos, 50 négyzetméteres lakás tulajdonosa az elmúlt három évben mintegy 130-150 ezer forinttal fizetett többet a távfűtéstért, mint kellett volna.

Kijelentette, hogy a Jobbik várja a távfűtéses lakásban élők jelentkezését, mert ha pert akarnak indítani, akkor ingyenesen ellátják a jogi képviseletüket.

Kérdésre válaszolva azt mondta, nincs pontos szám a távfűtésre kapcsolt panellakásokról, de tudomása szerint a fővárosban minimálisan 240 ezer ilyen ingatlan található.

Az MTI kérdésére, hogy a Jobbik tesz-e feljelentést, azt mondta, hogy jelenleg már ellátják egy károsult jogi képviseletét és fontolgatják egyéb jogi lépések megtételét is; parlamentbe kerülésük után kezdeményezik a jogsértő gyakorlatok felülvizsgálatát és megszüntetését.

Hegedűs Lorántné, aki társával együtt egy "Lopott holmi visszajár!" feliratú transzparenst feszített ki a sajtótájékoztató előtt, kérdésre válaszolva kijelentette, hogy céljuk a teljes elszámoltatás, "így a politikusbűnözők elszámoltatása is". Hozzátette, remélik, be tudják mutatni, hogy milyen károkat okoztak azok a "politikusbűnözők, akik az elmúlt húsz évben töltötték be a tisztségüket".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását